HOE VERLOOPT HET LETSELSCHADETRAJECT?   

Na het eerste contact, wordt en afspraak gemaakt om het slachtoffer thuis te bezoeken. Tijdens dat gesprek worden alle wezenlijke punten (aansprakelijkheid/toedracht, de medische situatie, de sociale omstandigheden en arbeid) besproken die voor de letselschaderegeling belangrijk zijn. Vanzelfsprekend wordt ook de verschenen schade geïnventariseerd.

De tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld. Indien aansprakelijkheid erkend wordt, kan de aansprakelijke partij c.q. diens verzekeraar worden verzocht een eerste voorschot op de schade te betalen. Ook wordt gestart met het vergaren van medische informatie die nodig is om de claim te onderbouwen. Nadat de medische informatie is ontvangen, wordt de medisch adviseur verzocht advies uit te brengen. Tussentijds wordt contact met het slachtoffer onderhouden om te bekijken of er ontwikkelingen zijn ten aanzien van het letsel, de arbeidssituatie etc.

De looptijd van een dossier is sterk afhankelijk van de ernst van het letsel. Bij een langer lopend traject (bijvoorbeeld omdat het slachtoffer nog onder medische behandeling is), verzoekt de advocaat de aansprakelijke partij om tussentijds verschotten te verstrekken.

Pas bij het intreden van een zogenaamde 'medische eindtoestand' kan worden bekeken of de schade afgewikkeld kan worden. Dit kan het geval zijn wanneer de eigen medisch adviseur en de medisch adviseur van de tegenpartij het eens zijn over de medische ongevalsgevolgen. Vanzelfsprekend wordt het slachtoffer bij het formuleren van de uitgangspunten voor de afwikkeling van de schade, nauw betrokken en wordt er helder gecommuniceerd.